Welkom op de Website van Jan en Yolanda Palmboom
De Saudade op de Atlantische Oceaan
De Saudade op de Atlantische Oceaan

Yolanda schiet een zonnetje
Yolanda schiet een zonnetje

Jan en Yolanda Palmboom hebben in de zomer van 2008 een voormalige Admiral Cup winnaar, de Saudade, gekocht.

Nu is dat nog niet zo bijzonder, alleen lag de Saudade in San Diego, de thuishaven van de vorige eigenaar. Jan en Yolanda hebben de Saudade daar gevonden na een zoektocht in de USA naar een voor hun ideale en ook nog betaalbare boot. Het moest een boot zijn met een aluminium romp, net als hun vorige schip, de Staron (39 ft, in 1968 gebouwd door Huisman), welke ze in de winter van 2007 hebben verkocht.

Jan (geboren 4 september 1954 in Deventer, interesses: boten, wedstrijdzeilen, techniek) en Yolanda (geboren 17 juni 1958 in Bennebroek, interesses: lezen, theater, muziek, dieren, cultuur, poŽzie) hebben allebei voorlopig hun werkzame leven vaarwel gezegd om de Saudade over te kunnen varen richting Nederland. Een reis waar ze een jaar voor uit hebben getrokken.

Hun huis in Haarlem is voor die periode verhuurd. De reis is begin oktober 2008 gestart, met het vertrek naar de USA. Daar zijn ze ruim een maand druk bezig geweest met de voorbereidingen. Er is hard gewerkt aan communicatie- en navigatieapparatuur, aan de energievoorziening door het plaatsen van een aggregaat en een windgenerator, aan het plaatsen van een nieuwe autopilot en watertanks en aan vele kleinere en grotere overige aanpassingen die nodig zijn voor "de grote oversteek".

Inmiddels is de reis terug richting Europa begonnen. Hoe de reis zal lopen en waar hij zal eindigen, is nog onzeker.

Op deze website kan je hun reis volgen, aan de hand van het door Yolanda bijgehouden logboek, foto's en actuele gegevens over hun reis en positie.

De Saudade in de Turtle Bay, Mexico
Saudade in Turtle Bay, Mexico. Foto: Richard and Virginia Cross

Jan en Dirk bereiden de maaltijd
Jan en Dirk koken

Yolanda achter stuurrad
Yolanda achter stuurrad (San Diego)